Βρίσκεστε στο παλιό site της ΕΨΕ το οποίο δεν ενημερώνεται πια. Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στο νέο.

 

"ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ"

Τριμηνιαία έκδοση της
Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

Περιοδικό ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ

 

34η Πανελλήνια Εκπαιδευτική Διημερίδα Ειδικευομένων Ψυχιάτρων» 19-21/10/2018

Φωτογραφίες

"Τα Νέα της ΕΨΕ"
Περιοδική Ενημερωτική Έκδοση
TaNeaEPSE

Φωτογραφίες από το 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής

Διαφήμιση

4oPsychFarm

Διαφήμιση
Διαφήμιση

3oPsychofarma

Διαφήμιση
GreekEnglish (United Kingdom)

Ανακοίνωση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας για τη διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας

Αθήνα 24/9/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με την ευκαιρία και σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με γνωστή υπόθεση που απασχόλησε το Πανελλήνιο και γενικότερα τη διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας, είναι σημαντικό να επισημάνουμε τα κάτωθι.

Το ποσοστό αναπηρίας μπορεί να προκύπτει από τη συμπτωματολογία και την εξέλιξη μέσα στο χρόνο μιας νόσου ή διαταραχής ή να προκύπτει από τη συνάθροιση μικρότερων ποσοστών από διαφορετικές νόσους ή διαταραχές. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι τα ΚΕΠΑ έχουν την δυνατότητα να κρίνουν μόνο στη βάση των κατατεθειμένων πιστοποιητικών και από την συνοπτική εξέταση του ασθενούς. Το σύστημα αξιολόγησης των ΚΕΠΑ είναι προσαρμοσμένο στην εκτίμηση των ποσοστών αναπηρίας που σχετίζονται με την ικανότητα προς εργασία και τη χορήγηση συντάξεων και επιδομάτων. Η διεύρυνση της χρήσης των ποσοστών αναπηρίας για την αποφυλάκιση κρατουμένων απαιτεί ιδιαίτερα κριτήρια που δεν υπάρχουν και απαιτείται η συμμετοχή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να οριστούν.

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 24 Σεπτέμβριος 2018 14:57)

Περισσότερα...

 

Διετές Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο “Ψυχοεκπαίδευση & Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας”, από το ΕΠΙΨΥ σε συνεργασία με τις Α΄ & Β΄ Ψυχιατρικές Κλινικές ΕΚΠΑ & την Εταιρεία “Προαγωγή της γνώσης στις ψυχικές διαταραχές”

Το E.Π.Ι.Ψ.Υ. σε συνεργασία με τις Α΄ και Β' Ψυχιατρικές Κλινικές ΕΚΠΑ και την Εταιρεία «Προαγωγή της Γνώσης στις Ψυχικές Διαταραχές» ανακοινώνουν την έναρξη νέου κύκλου του προγράμματος Διετές Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ψυχοεκπαίδευση και Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας για τα ακαδημαϊκά έτη 2018-2019, 2019-2020.

Περισσότερα...

 

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο “Εισαγωγή στην ψυχαναλυτική θεωρία και τεχνική” του Τμήματος Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Τμήμα Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο) διοργανώνει για το εκπαιδευτικό έτος 2018-19 το εκπαιδευτικό σεμινάριο: "Εισαγωγή στην ψυχαναλυτική θεωρία και τεχνική"

Περισσότερα...

 

Πρόγραμμα 34ης Πανελλήνιας Διημερίδας Ειδικευομένων Ψυχιάτρων, 19-21 Οκτωβρίου 2018, Αθήνα, Ξενοδοχείο “CROWNE PLAZA”

34η Πανελλήνια Εκπαιδευτική Διημερίδα
Ειδικευομένων Ψυχιατρικής
Με τη συμμετοχή του Τομέα Νέων Ψυχιάτρων
της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

Θέμα: «Θεωρία και πράξη στην Ψυχιατρική»

19 - 21 Οκτωβρίου 2018,
Ξενοδοχείο «CROWNE PLAZA», Αθήνα

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2018 12:53)

Περισσότερα...

 

Ανακοίνωση για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Αθήνα 25/7/2018

Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία εκφράζει την οδύνη της για τους συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους, τους τραυματίες αλλά και για τις τεράστιες καταστροφές που άφησε η πύρινη λαίλαπα.

Περισσότερα...